Zaalsporten

Zin om te sporten? Bij de Boogerd beoefen je Squash en zaalsporten als basketbal, volleybal, korfbal, turnen, badminton en zaalvoetbal. De sporthal is te huur voor particulieren, verenigingen en bedrijven.

Zwemlessen

Veilig leren zwemmen met het Zwem-ABC: vanaf vier jaar mogen kinderen beginnen met zwemles. Na inschrijving krijg je, wanneer er plaats is, een oproep om te starten met de zwemlessen.

Zwemmen

Kom zwemmen in ons subtropisch zwemparadijs met een wedstrijdbad, recreatiebad en peuterbad. Voor zwemlessen in Oud-Beijerland ben je bij ons aan het juiste adres. Vanaf vier jaar mogen kinderen starten met zwemlessen.

Wie wil sporten in Oud-Beijerland komt naar Sportcentrum de Boogerd

Sportcentrum de Boogerd is een plek voor iedere sportvereniging, individuele sporter en gezin. Vrijwel iedereen uit Oud-Beijerland heeft in het zwembad in de Hortensiastraat leren zwemmen.

In de Boogerd komt iedere sporter aan zijn trekken. Of je nu komt voor zwemles, recreatief zwemmen of banenzwemmen. Wie liever op het droge sport komt zich uitleven in de sporthal of op de squashbaan.

In het zwembad is tijdens de recreatieve uren een glijbaan, een springplank en allerlei speelmateriaal aanwezig. Doordat een gedeelte van de bodem op verschillende hoogtes kan worden ingesteld, kunnen ook niet-zwemmers in het ondiepe genieten. Verder is er een horecaruimte en een ligweide voor de zomerperiode.

Rooster

Vandaag

A-, B-, C- zwemlessen 08:45 - 12:45
Recreatief zwemmen (recreatiebad) 13:00 - 15:00
Banenzwemmen 13:00 - 14:30

Morgen

Banenzwemmen (wedstrijdbad) 09:00 - 10:30
Gezinszwemmen zwemmen (recreatiebad) 09:00 - 11:00
Oefenzwemmen (wedstrijdbad) 10:30 - 11:30
Recreatief zwemmen 11:00 - 14:30

Voor zwemles & gezellig recreatief zwemmen

Sportief, recreatief of juist educatief? Bij Sportcentrum de Boogerd ben je aan het juiste adres.

Zwemmen aanleren, in jouw eigen tempo banen zwemmen, bewegen tijdens aquasporten of lekker van de glijbaan. Het subtropisch zwembad met drie baden biedt heel veel mogelijkheden in en om het water.

Ons team staat klaar om je te verwelkomen in ons gezellige zwembad!

Bij ons kunt u terecht voor:

Tijdens de lessen Aquarobics verrast onze instructeur je iedere week opnieuw met een gevarieerd programma, waaraan je zo intensief kunt deelnemen als je zelf wilt.

Bij het Baby- & Peuterzwemmen staat plezier voor ouder en kind centraal. Jouw kind raakt vertrouwd met het water door te spelen en te spetteren, van buik naar rug te draaien en weer terug en rustig onder water te gaan. Het zwembadwater in het recreatiebad is verwarmd tot circa 31 graden. In een gezellige sfeer en onder deskundige begeleiding doe je samen met je kind allerlei oefeningen.

Elke eerste vrijdag van de maand organiseren wij een spetterende discoparty! Het zwembad verandert van 18.30 tot 21.00 uur in een swingende zwemdiscotheek. Dit is hét feestje voor jeugd van 6 tot en met 15 jaar.

Kom gezellig met je vrienden en vriendinnen naar deze speciale avond. Glij van de glijbaan, chill samen in het bubbelbad en smul tussendoor van een hapje en drankje.

Ben jij tussen de 6 jaar en 15 jaar oud en heb jij al een zwemdiploma, dan ben jij van harte welkom!

Ouders kunnen in de horeca plaatsnemen. Enkel de begeleiders van de kinderfeestjes mogen op de zwemzaal aanwezig zijn om hun groep te begeleiden. Het is echt een feest voor kinderen, ouders mogen niet meezwemmen!

Een leuk en sportief kinderfeestje organiseren? Kom het vieren bij Sportcentrum de Boogerd! Er is keuze tussen verschillende arrangementen om samen met je vriendjes een leuke tijd te beleven. Ontdek onze kinderfeest formules of reserveer direct jouw kinderpartijtje bij ons.

Vanaf vier jaar mogen kinderen beginnen met zwemles. Na inschrijving krijg je, wanneer er plaats is, een oproep om te starten met de zwemlessen.

Nieuwe leerlingen starten in het eerste lesniveau in het traject naar het diploma A. Het zwemlestraject tot het diploma A is verdeeld in drie verschillende lesniveaus en neemt gemiddeld 60 lessen in beslag.

Liever niet in een groep lessen? Bij Sportcentrum de Boogerd kan je ook terecht voor privélessen. De lessen worden individueel of in een groepje van 3 kinderen gegeven. Voordeel is dat jouw kind optimaal les krijgt met extra persoonlijke aandacht, meer concentratie en extra focus op techniek. Dit type zwemonderwijs is uitermate geschikt voor kinderen die moeilijker mee kunnen komen in reguliere zwemlessen. Jouw kind opgeven voor privé zwemles kan via ons Hoofd Zwemzaken.

Benieuwd naar de vorderingen die jouw kind maakt tijdens de zwemles? 1x per 6 weken kun je de ontwikkelingen van jouw kind aan de badrand volgen. Tijdens de kijkles krijg je eveneens de mogelijkheid om vragen te stellen aan de badjuf/meester. Tijdens alle andere zwemlessen bieden wij jouw kind optimaal zwemles zonder afleiding, waarbij er samen met de juf of meester drie kwartier intensief gelest wordt.

Bij vragen (buiten de kijkles om) kan je een bericht achterlaten bij de receptie. Onze receptionistes zorgen ervoor dat de badjuf/meester je terugbelt.

Klik door voor de data van de kijklessen.

Tijdens de oefenzwemsessies kun je als ouder samen met je kind dat op zwemles zit zelf komen oefenen zonder zwembandjes. De bodem staat dan net zo diep als met de les. Mocht je op dat moment vragen hebben over de zwemtechnieken en vorderingen van jouw kind, dan kan je tijdens deze momenten terecht bij het zwempersoneel.

Tijdens oefenlessen zwemt het kind gratis op vertoon van de leskaart en onder begeleiding van een betalende volwassene.

Klik door voor meer informatie over extra zwemlessen.

In en rondom het subtropisch recreatiebad is het heerlijk vertoeven dankzij de wildwaterbaan, de draaikolk, een glijbaan van 60 meter, massagestralen en watervallen. Kom je liever even tot rust? Dan zijn het bruisbad, borrelbad en het peuterbadje voor de allerkleinsten ideaal. Daarnaast zijn er 2 whirlpools voor de ultieme ontspanning.

Zwem door naar het verwarmd uitzwembassin om een frisse neus te halen in het buitenbadje. Van begin mei tot eind september is de zonneweide bij het uitzwembad en het peuterbad open.

Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 24 x 14 meter. Dankzij de beweegbare bodem kunnen we het diepteverloop van het bad aanpassen tot 1,80 meter. Dit is ideaal voor het houden van trainingen en zwemwedstrijden. De watertemperatuur van het wedstrijdbad bedraagt maximaal 28,50 °C.

Tijdens de lessen AquaFiftyFit verrast de instructeur je iedere week met een gevarieerd programma, waar je zo intensief aan kunt deelnemen als je zelf wilt.

De weerstand en opwaartse druk van het water geven minimale belasting op jouw gewrichten en maximale training voor uw spieren. Hierdoor zijn de trainingseffecten groter dan wanneer je dezelfde oefeningen op het droge zou uitvoeren.

Sportcentrum de Boogerd beschikt over een sporthal die je als particulier, bedrijf of vereniging kunt huren voor uiteenlopende sportactiviteiten. Hierbij heb je de mogelijkheid tot het huren van een gedeelte of de gehele sporthal. Denk aan het beoefenen van basketbal, volleybal, gymnastiek, korfbal, honkbal, badminton, turnen of zaalvoetbal. Het hiervoor benodigde materiaal is beschikbaar tijdens verhuur.

Kom je volledig uitleven op een van de drie squashbanen bij Sportcentrum de Boogerd.

Methode van het lesgeven

Je neemt als kind of volwassene deel aan de zwemlessen om het zwemniveau te verbeteren. Om dat te bereiken, gaan wij uit van het natuurlijke drijfvermogen waarover elk mens beschikt. Wij maken wel gebruik van hulpmiddelen, maar – uitzonderingen daargelaten – niet van drijfmiddelen zoals kurkjes of zwemvleugels. Uit onze eigen ervaring en rapportages van het Nationaal Platform Zwembaden maken wij op dat vertrouwen op het natuurlijke drijfvermogen het zwemniveau het effectiefst verbetert.

Om toch een veilige omgeving te creeëren zal de zwemopleiding van kinderen bij ons voor een deel in het ondiepe water plaatsvinden. Daar kunnen wij de kinderen het makkelijkst corrigeren en begeleiden, tot ze klaar zijn voor de sprong in het diepe:

  • Niveau 1: 70 tot 80 centimeter
  • Niveau 2: 80 tot 90 centimeter
  • Niveau 3: 200 tot 260 centimeter